Eva Puig

You are here: ...
Home / Emprenedores / Eva Puig
Eva Puig / Kora
Eva Puig, filòsofa i acompanyant en dols post-IVE
www.proyectokora.com

Kora és un negoci que pretén donar cobertura a una necessitat no coberta en la nostra societat: l’atenció a la dona que, havent afrontat una interrupció voluntària de l’embaràs ( o IVE) ,després viu un dol incomprès i clandestí. Kora pretén investigar els processos de la IVE més enllà de la seva vessant ètico-política, difondre informació sobre els mateixos i acompanyar a la dona que es trobi en un dol gestacional no reconegut després de la IVE.

“Sobretot pregunta’t què et mou a emprendre: cal que hi hagi una passió darrera del teu negoci, ganes de canviar les coses, perquè serà aquesta passió el que farà la diferència i la que crearà l’actitud correcta per tirar endavant. Preguntat el per a què, el sentit del teu projecte. ”

Per què vas decidir emprendre?
Va ser un conjunt de diferents factors: estava en un moment vital en que volia fer un canvi professional, sentir-me més útil a la societat i fer coses que m’aportessin més a nivell personal…Tot això unit a la sensació de que la meva idea de negoci era única i valia la pena, que generava valor en el teixit social.

Quina oportunitat vas detectar i que fa que el teu negoci sigui diferent?
Vaig detectar la oportunitat d’un nínxol de mercat: a l’any hi ha uns 100.000 avortaments només a l’Estat Espanyol i moltes d’aquestes dones no reben cap mena d’ajuda després de la IVE en cas de necessitar-la. Hi ha projecte Raquel o Pro-vida que sí que ofereixen ajuda però des d’una perspectiva molt catòlica i anti-avortista. A Kora no entrem en el debat ètic sinó que mirem cada cas en concret i unim el concepte de la avortament al concepte de dol, mirant totes les peces que componen el puzle complexa del procés de la IVE.

Quin paper juga el pla d’empresa en el naixement del teu projecte?
Per a mi va ser clau per a començar a endinsar-me en el món empresarial. Vaig fer distints cursos i em vaig familiaritzar amb un món que desconeixia en absolt. També puc dir que m’ha apassionat i que ara veig el món laboral de forma totalment diferent. El pla d’empresa em va ajudar a dotar d’un corpus ideològic al meu projecte, d’un esquelet. Potser després no segueixes fil per randa aquest pla, però la reflexió t’ajuda a perfilar ben bé el que vols i a veure’n la coherència i viabilitat.

Qui et va acompanyar en el procés?
Molta gent…Agraeixo de tot cor a Ana Viñals que va ser la primera que em va fer notar que el projecte podia sortir endavant. També a Barcelona Activa em varen ajudar molt i finalment gràcies a Fidem vaig acabar el pla d’empresa i vaig poder demanar un microcrèdit per engegar Kora. A Fidem em va acompanyar en una primera etapa la Patrícia Tomoe i actualment la Charo Povedano. De les dues en destaco el suport emocional i l’empenta que m’han donat quan m’he sentit “que no avançava”. Està clar que compartint s’arriba més lluny i millor.